IJsthee maken; hoe doe je dat?

IJsthee maken; hoe doe je dat? - Moments Nederland

IJsthee is een steeds populairder drankje, vooral in de zomerse maanden. En wat is nou leuker dan het zelf maken van ijsthee? Daarom vertellen we je in dit artikel alles over het maken van een heerlijke ijsthee. In een ander artikel geven we je een aantal recepten voor het maken van ijsthee.

IJsthee maken; de ingrediënten

De ingrediënten zijn erg belangrijk wanneer je ijsthee gaat maken. Zowel de thee als het water moeten van goede kwaliteit zijn. Laat de commerciële, supermarkt thee liggen: de kwaliteit is vaak onbetrouwbaar en is vaak gemaakt van lage kwaliteit, kleine, gebroken theeblaadjes. Zoek daarom naar een goed merk, of kijk naar de piramide gevormde zakjes, deze bevatten namelijk grotere blaadjes.

Maar de beste mogelijkheid is losse thee. Losse thee zal voor een vollere thee zorgen met veel meer smaak. Losse thee bestaat voornamelijk uit relatief grote theeblaadjes. Dit zorgt ervoor dat het zetten langzamer gaat, maar de smaken zullen veel meer gebalanceerd zijn. 

Maak dus een goed afgewogen keuze; ga je voor gemak en een wat mindere smaak, of vind je de smaak veel belangrijker? 

IJsthee maken; de methode

Er zijn verschillende manieren hoe je een heerlijke ijsthee zou kunnen maken. En met alle verschillende methodes kun je prima resultaten boeken. Welke methode je kiest, ligt een beetje aan hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

IJsthee warm zetten

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar door eerst normale thee te zetten, wordt de smaak van ijsthee vaak beter. Aangeraden wordt om de thee te zetten met net niet kokend water, tussen de 80 en 90 graden is perfect, hierdoor verbranden de ingrediënten niet, waardoor alle voedingsstoffen behouden worden. Laat de ingrediënten voor zo’n 5 minuten trekken in het water. Zeef na 5 minuten de ingrediënten uit de thee. Voeg vervolgens wat koud water toe om de thee iets te verdunnen. Wanneer de thee afgekoeld is kan je wat extra ijs(klontjes) toevoegen en vervolgens genieten.

IJsthee koud zetten

De ijsthee koud zetten is de makkelijkste methode van de drie. Je hebt alleen koud water nodig en de thee. Deze twee voeg je bij elkaar en vervolgens laat je de thee voor 8 tot 12 trekken in de koelkast. Serveren doe je de ijsthee met wat extra ijs(klontjes).

IJsthee zetten met behulp van de zon

Als je je ijsthee op een hele bijzondere manier zou willen zetten is dit een leuke methode. In principe begin je op dezelfde manier als wanneer je je ijsthee koud zet. Eerst is het belangrijk de thee in een heel klein beetje kokend water te doen, hierdoor dood je alle mogelijke bacteriën die kunnen ontstaan als de ijsthee in de zon staat. In plaats van de ijsthee in de koelkast te zetten, zet je hem voor ongeveer 6 uur in de zon. Serveer de ijsthee met ijs(klontjes).

IJsthee zoeten

Als je de ijsthee iets zoeter wilt maken, is de beste mogelijkheid iets van een siroop. Suiker zal namelijk niet werken, omdat deze niet oplost. Naast een siroop is honing ook een goede optie om je ijsthee te zoeten.

IJsthee van Moments

Wij verkopen een aantal soorten thee die ook als ijsthee gebruikt kunnen worden: