Gezond snoepen. 8 gezonde snacks!

Gezond snoepen. 8 gezonde snacks! - My-Moments.nl

Afvallen. Voor veel mensen een enorme uitdaging. En meestal heeft dit te maken met je eetgedrag. Natuurlijk speelt beweging mee in het kunnen afvallen, maar voeding heeft toch het meeste invloed

Lekker eten is verleidelijk. Maar wat nou als het een stuk gemakkelijker gemaakt kan worden. In dit artikel hebben we het over verschillende snacks die je prima kunt nuttigen tijdens je dieet.

1. (zelfgemaakte) Popcorn

Popcorn is een lekkere en gezonde snack, althans, afhangend welke je neemt. Dankzij de vele vezels die het bevat, zul je er snel van vol zitten en is het ook nog eens goed voor de darmflora. Om je popcorn nog iets smakelijker te maken, kun je wat knoflookpoeder en gedroogde rozemarijn toevoegen.

Recept 1: https://amyshealthybaking.com/blog/2018/03/18/stovetop-air-popped-popcorn/

Recept 2: https://amindfullmom.com/healthy-homemade-popcorn/

Recept 3: https://www.momables.com/how-to-make-healthy-microwave-popcorn/

2. Noten

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende soorten noten, en vrijwel allemaal zijn ze gezond om te eten. Pinda’s, walnoten, amandelen, pistache en ga zo nog maar even door. Je kunt eindeloos variëren of het mixen met andere gerechten. Let wel op dat je geen gezouten of gesuikerde noten koopt, deze zijn namelijk een stuk minder gezond.

3. Vers fruit

Dit spreekt redelijk voor zichzelf, maar helaas zijn er nog steeds mensen die er veel te weinig van eten. Maar waarom? Het is zo lekker! Vaak vanwege het gemak. Een dropje pakken is namelijk makkelijker dan een watermeloen snijden. Houd hier dus rekening mee, plan in wanneer je het fruit klaarmaakt en geniet er van.

4. Pure chocolade

Pure chocolade is een goede bron van antioxidanten en mineralen en bevat over het algemeen een stuk minder suiker dan melk chocolade. Hiernaast kan pure chocolade hartproblemen voorkomen en helpt het bij het verbeteren van de hersenfuncties. Let wel op dat chocolade veel calorieën en vetten bevat, het is dus belangrijk er niet te veel van te eten.

5. Hummus

Hummus bevat niet alleen heel veel vezels, maar ook veel plantaardige vetten, die erg goed zijn voor je bloedsuiker. Hummus is heerlijk te gebruiken als dip, en dan natuurlijk het liefst voor gezonde snacks. Zo is het lekker om te combineren met bijvoorbeeld bleekselderij, bloemkool en wortels.

6. Zoete aardappel

Over het algemeen zijn Nederlanders echte aardappeleters. Helaas zijn aardappelen niet heel erg gezond. Gelukkig is er een gezonder alternatief op de Hollandse piepers, de zoete aardappel. Je kan deze gewoon koken, maar ook kun je er frietjes van maken of bijvoorbeeld chips.

7. Bonen

Bonen zijn een goede bron van plantaardige proteïnen en vezels die ervoor zorgen dat je minder snel naar iets anders verlang. Hiernaast zijn bonen ook gewoon erg lekker. Probeer bijvoorbeeld eens wat kikkererwten te roosteren, ze zijn heerlijk als tussendoortje.

8. (zelfgemaakte) Chocolate Chip Granola Repen

Zelfgemaakte granola repen bevatten weinig suiker en vet, maar de smaak wordt er zeker niet slechter van. Hiernaast bevatten de repen veel vezels, omega 3’s en wat lekkere chocolade. Wil je zelf deze heerlijke repen maken? Bekijk dan deze recepten! Wel raden wij aan minder suiker toe te voegen dan in de recepten wordt aangegeven.

Recept 1: https://www.justataste.com/easy-homemade-chocolate-chip-granola-bars-recipe/

Recept 2: https://www.blessthismessplease.com/chocolate-chip-granola-bar-recipe/

Recept 3: https://cookieandkate.com/healthy-almond-chocolate-chip-granola-bars/