Helpt groene thee bij afvallen?

Helpt groene thee bij afvallen? - Moments Nederland

Groene thee staat bekend als een van de meest gezonde drankjes die er bestaat. In dit artikel lichten we de gezondheidsvoordelen van groene thee toe en hoe het zou kunnen helpen bij het afvallen.

Werkt groene thee bij afvallen?

Uit een aantal verschillende studies is gebleken dat groene thee zou kunnen helpen bij het afvallen. Dit komt door de cafeïne en flavonoïden die in de theeblaadjes zitten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je stofwisseling sneller werkt, waardoor je sneller vet verbrandt. Wel is het belangrijk niet te veel cafeïne binnen te krijgen. Uit een onderzoek is gebleken dat 2.5 kopje groene thee al genoeg is om de voordelen te kunnen ervaren.

Hoe kan je groene thee het beste drinken?

Allereerst zijn er verschillende soorten groene thee. Voor het afvallen werkt matcha thee het beste, deze bevat de meeste voedingsstoffen en antioxidanten. Hiernaast is het belangrijk de groene thee op de juiste manier te bereiden. Het doel is om zoveel mogelijk van de voedingsstoffen te behouden, door kokend water toe te voegen verbrand je deze juist. Het is dus belangrijk om water toe te voegen dat net niet kookt.

Wat is groene thee?

Groene thee wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant, ook wel de Camellia sinensis genoemd. De blaadjes van de theeplant worden ook gebruikt bij het maken van witte, oolong, pu-erh en zwarte thee. Deze soorten worden daadwerkelijk gezien als theesoorten, omdat ze gemaakt zijn van de theeplant. Alle andere soorten thee zijn gemaakt door blaadjes, stengels, bloemen en wortels te gebruiken, dit zijn de kruidentheeën.

Groene thee heeft over het algemeen een lichtgele tot zachtgroene kleur. Matcha thee is daar een uitzondering op, deze heeft een levendige groene kleur.

Andere gezondheidsvoordelen groene thee?

Groene thee is niet alleen goed voor het afvallen, maar ook heeft het vele andere gezondheidsvoordelen. Zo bevat het veel antioxidanten, helpt het bij het voorkomen van kanker en is het goed voor je hersenen. Dus ook als je groene thee niet alleen drinkt voor het afvallen, zijn er genoeg redenen waarom een kopje groene thee zo nu en dan een goed idee is.

Korte afsluiter

Helpt groene thee dus bij afvallen? Ja, maar houdt er rekening mee dat alleen groene thee er niet voor gaat zorgen dat de kilo’s eraf vliegen. Gezond eten en voldoende bewegen zijn de belangrijkste onderdelen om af te kunnen vallen. Groen thee draagt hier zeker een steentje aan bij ;).

De groene thee van Moments:

Lychee thee - Enchanted by Love

Vlierbloesem thee - Eternal Youth (BIO)

Ginseng thee - Fooocus

Amandelthee - Almond Dream

Kersen en frambozen thee - Summer Breeze