Rooibos thee en zwanger: mag dit?

Rooibos thee en zwanger: mag dit? - Moments Nederland

Groene thee, zwarte thee, kruidenthee en vruchtenthee; tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende theesoorten. Maar welke van deze theesoorten zijn veilig om te drinken tijdens de zwangerschap? In dit artikel vertellen we je of rooibos thee een goede keuze is tijdens de zwangerschap. 

Wat is rooibos thee?

Rooibos thee is van origine geen echte thee. Het komt namelijk niet van de theeplant, maar van de blaadjes van de rooibosplant. Er zijn 2.000 soorten rooibos planten, maar slechts één daarvan kan gebruikt worden om thee van te maken. Oorspronkelijk groeit deze plant in Zuid-Afrika; om precies te zijn in de Cederberg regio. Rooibos thee is gezond omdat het goed zou zijn tegen o.a. maag- en darmklachten, acne, eczeem en astma.

Theïne in rooibos thee

Theïne, een stof vergelijkbaar met cafeïne, bevindt in de theeblaadjes van de theeplant. Dit stofje zorgt ervoor dat je je energiek voelt, maar ook je concentratie- en prestatievermogen neemt ervan toe. Helaas is theïne niet goed voor de baby. De theïne komt in je bloed terecht, wat van invloed van zijn op de ontwikkeling van de baby. Gelukkig bevat rooibos thee nauwelijks tot geen theïne omdat de theïne zich bevindt in de theeblaadjes. Rooibos thee wordt niet gemaakt van theeblaadjes.

Kan rooibos thee tijdens zwangerschap?

Rooibos thee is een theesoort die heel erg goed te drinken is tijdens de zwangerschap. In rooibos thee zit oorspronkelijk geen theïne en kan daarom onbeperkt gedronken worden tijdens de zwangerschap. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voorafgaand altijd even controleert of er echt geen theïne in zit én dat je kiest voor goede kwaliteit thee. Let wel op dat rooibos thee bij sommige vrouwen de oestrogeen productie kan stimuleren. Neem bij twijfel contact op met een dokter.

Moments heeft een aantal soorten rooibos thee die goed te drinken zijn tijdens de zwangerschap. Deze soorten bevatten allemaal veilige kruiden voor tijdens de zwangerschap en deze zijn niet vervuild. Onze soorten rooibos die geschikt zijn voor tijdens de zwangerschap zijn; 'Drawn in by Sweetness' en 'Choco Coco'.