Ijsthee recept; Caribbean Senses
Relax & enjoy! Dat is de vibe die je krijgt met de Caribbean Senses. Een pure vruchtenthee met allerlei exotische vruchten én een kruidige bite door de kruidnagel. Je kunt het nog wat zoetiger maken met wat honing en wat schijfjes sinaasappel.
- 1 liter heet water
- Een karaf (die tegen hitte kan), theepot of kan
- 1 sample zakje (±20 gram) Caribbean Senses thee
- Papieren filters voor de losse thee
- Sinaasappel
- Optioneel honing
- Ijsklontjes
-
Snijdt de sinaasappel in schijfjes en doe een aantal schijfjes in een
karaf en doe de filter met de thee erbij -
Kook 1 liter water en schenk dit in je karaf, theepot of kan
- Voeg optioneel wat honing toe naar eigen inzicht en roer dit goed totdat het opgelost is
-
Laat de Caribbean Senses trekken voor ongeveer 15-20 minuten
- Haal de filter eruit en laat het verder afkoelen
- Wanneer dit voldoende is afgekoeld, laat de thee minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast.
Geen zin om zo lang te wachten? Of gewoon lekker snel een lekker glas bereiden in een handomdraai? Dit is de snelle manier om 1 glas ijsthee (200-300 ml) te maken:
Bereid de hete thee met net iets meer losse 'Caribbean Senses' thee dan hoe je deze normaal gesproken maakt in een glas of beker. Ook hier kun je extra sinaasappel of honing toevoegen als je dit lekker vindt. Laat de thee zo'n 15 minuten trekken. Vul een groter glas met veel ijsblokjes en giet de hete thee hierover heen. Wanneer de ijsblokjes allemaal gesmolten zijn, dan kun je er nog wat extra ijsblokjes aan toevoegen. Doe er een fleurig rietje bij en klaar is je heerlijke, verantwoorde, snelle ijsthee!