Ijsthee recept: Ginger Lemon

Ijsthee recept gemberthee Ginger Lemon
De klassieker die bij iedereen wel bekend is. Een frisse en licht bittere smaak in combinatie met rooibos. Je kunt de smaak verder versterken door er zelf wat gember aan toe te voegen. Of juist wat zoeter maken met een beetje honing.
Benodigd:
  • 1 liter gekookt water
  • 12 tot 15 gram Ginger Lemon thee
  • Papieren filters voor de losse thee of onze Bamboe theefles met infuser
  • Citroen
  • Optioneel honing
  • Optioneel gember
  • Ijsklontjes
Duur bereiding:
± 10 minuten
Stappen:
  • Snijd de citroen in schijfjes en doe een aantal schijfjes in een karaf of in onze Bamboe theefles met infuser
  • Kook 1 liter water en schenk dit in je karaf of fles
  • Voeg optioneel wat honing toe naar eigen inzicht en roer dit goed totdat het opgelost is
  • Voeg optioneel wat gember toe om een scherpere bite aan je ijsthee toe te voegen
  • Laat 12 tot 15 gram van Ginger Lemon trekken voor ongeveer 10-12 minuten (exacte inhoud van sample zakje)
  • Haal de filter eruit en laat het minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast.
Je Ginger Lemon ijsthee is nu klaar om geserveerd te worden! Voeg lekker veel ijsblokjes in je glazen toe en schenk de ijsthee erin. Maak het af met een leuk rietje en een extra schijfje sinaasappel. Enjoy!