Ijsthee recept: Scent of Sakura
Hiermee maak je een verfrissende en zoete ijsthee. Het heeft een heerlijke smaak van kersen en rozenbladeren als basis en is veruit de meest zoete variant die we hebben. Voor de echte zoetekauw die voor de goede suikers gaat!
De minder snelle manier om een liter ijsthee te maken:
- 1 liter heet water
- Een karaf (die tegen hitte kan), theepot of kan
- 1 sample zakje (15 gram) kersen thee Scent of Sakura
- Papieren filters voor de losse thee
- Sinaasappel
- Optioneel honing
- Ijsklontjes
- Snijd de sinaasappel in schijfjes en doe een aantal schijfjes in een karaf
- Kook 1 liter water en schenk dit in je karaf of fles
- Laat de thee Scent of Sakura trekken voor ongeveer 15 minuten (exacte inhoud van sample zakje)
- Voeg optioneel wat honing toe naar eigen inzicht en roer dit goed totdat het opgelost is
- Haal de filter eruit en laat het verder afkoelen
- Wanneer dit voldoende is afgekoeld, laat de thee minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast
Geen zin om zo lang te wachten? Of gewoon lekker snel een lekker glas bereiden in een handomdraai? Dit is de snelle manier om 1 glas ijsthee (200-300 ml) te maken:
Bereid de hete thee met net iets meer losse 'Scent of Sakura' thee dan hoe je deze normaal gesproken maakt in een glas of beker. Ook hier kun je extra sinaasappel of honing toevoegen als je dit lekker vindt. Laat de thee zo'n 15 minuten trekken. Vul een groter glas met veel ijsblokjes en giet de hete thee hierover heen. Wanneer de ijsblokjes allemaal gesmolten zijn, dan kun je er nog wat extra ijsblokjes aan toevoegen. Doe er een fleurig rietje bij en klaar is je heerlijke, verantwoorde, snelle ijsthee!