Groene thee en zwanger: mag dit?

Groene thee en zwanger: mag dit? - My-Moments.nl

Tegenwoordig zijn er zóveel verschillende theesoorten met zóveel verschillende ingrediënten. Maar welke van deze theesoorten zijn veilig om te drinken tijdens de zwangerschap? In dit artikel vertellen we of groene thee een goede keuze is tijdens de zwangerschap.

Wat is groene thee?

Groene thee wordt net als zwarte thee, gemaakt van de bladeren van de theeplant ‘Camellia Sinensis’. Het verschil tussen groene en zwarte thee zit in de verwerking van de bladeren. Bij het maken van groene thee worden de bladeren van de plant direct verhit. Echter, bij zwarte thee worden de bladeren eerst voor langere tijd blootgesteld aan zuurstof en daarna pas verhit. Groene thee zie je tegenwoordig in verschillende soorten, al komen ze allemaal van dezelfde plantensoort. 

Theïne in groene thee

Theïne, ofwel cafeïne genoemd, is een stofje dat zich bevindt in de theeblaadjes van de theeplant. Dit stofje kan er voor zorgen dat je je energiek voelt, maar ook je concentratie- en prestatievermogen kan ervan toenemen. Helaas is theïne niet goed voor de baby. De theïne komt in je bloed terecht, wat de ontwikkeling van de baby kan doen verminderen.

Mag groene thee tijdens de zwangerschap?

In principe kun je groene thee tijdens de zwangerschap drinken, maar dan met mate. Tijdens de zwangerschap wordt maximaal 200 mg cafeïne/theïne, per dag aangeraden. Een kopje groene thee bevat gemiddeld zo’n 40 mg cafeïne. Het is dus beter niet meer dan vijf koppen groene thee per dag te nemen. Houd hierbij wel rekening met andere voedingsmiddelen die mogelijk ook cafeïne bevatten.

Moments heeft een aantal soorten groene thee die goed te drinken zijn tijdens de zwangerschap: