Wat is vruchten thee?

Wat is vruchten thee? - Moments Nederland

De vruchten thee staat bekend vanwege de vele verschillende smaken. Hiernaast kunnen de meeste soorten vruchten thee zowel warm als koud gedronken worden. De basis van de meeste voorkomende vruchten theeën bestaat vaak uit stukjes rozenbottel, appel en hibiscusblad. In dit artikel nemen we je mee in de zoete wereld van vruchten theeën, lees dus zeker verder als je een echte fruitfanaat bent!

Productie van vruchten thee

De productie van vruchten thee is erg eenvoudig. In principe is het een mengsel van allerlei gedroogde en natuurlijke producten. Zo’n mengsel kan bestaan uit fruit, kruiden, bloesem en bloemblaadjes. Door kokend water bij het mengsel te doen, komen de ingrediënten helemaal tot leven. Door de hoge temperatuur van het water worden alle smaken uit de ingrediënten getrokken. Ook wanneer je koude vruchten thee wilt maken is het belangrijk om het te bereiden in heet water.

Tip voor het maken van ijsthee:

Allereerst is het goed om te weten dat ijsthee geen afgekoelde thee is. Het geheim van een goede ijsthee ligt in het proces van ‘schok koeling’. Het is belangrijk dat je je thee vers met heet water zet; het liefst dubbel zo sterk als normale thee. Vervolgens doe je de hete thee in een glas waar een aantal blokken ijs in zitten. Door deze handeling creëer je een shockreactie tussen heet en koud en behoudt de thee zijn kleur, aroma en werkzame bestanddelen.

Soorten vruchten thee

Er zijn een ontelbaar aantal soorten vruchten thee, omdat het zó makkelijk te maken is. Zoals in het begin van het artikel aangegeven, bestaat de basis van vruchten thee vaak uit stukjes rozenbottel, appel en hibiscusblad. Verder wordt er veel gevarieerd met verschillende soorten fruit. Exotische fruitsoorten als ananas, mango, kokos en meloen worden veel gebruikt en zijn erg populair. Ook zijn er andere vruchten die geliefd zijn zoals: kers, aardbei, framboos, citroen en sinaasappel.

Gezondheidsvoordelen vruchten thee

In vruchten thee zelf zit geen cafeïne. Wél wordt vruchten thee vaak gemixt met zwarte of groene thee. In deze theeën zit wel cafeïne. Wanneer je pure vruchten thee drinkt, dan kun je hier eigenlijk onbeperkt van drinken. 

Vruchten thee bevat, net als gewoon fruit, een grote hoeveelheid vitamines en antioxidanten. Deze vitamines kunnen bijdragen aan een betere weerstand en hebben een positieve werking op vrijwel alle functies in het lichaam. De antioxidanten kunnen op lange termijn bijdragen aan het verkleinen van risico’s op hart- en vaatziekten. Hieronder lichten we een aantal vruchten uit, zodat je kunt lezen wat de eigenschappen zijn:

Papaya

Papaya is een tropische vrucht die in Nederland niet veel wordt gegeten of gebruikt. De vrucht geef je immuunsysteem een boost en brengt het metabolisme in balans. Dit komt door het hoge gehalte vitamine C en de vele enzymen die papaya bevat. Daarnaast staat papaya bekend om de papaïne die het bevat. Papaïne is een stofje dat uit meer dan 200 aminozuren bestaat. Aminozuren zijn erg belangrijk voor je lichaam omdat dit goed is voor de aanmaak van lichaamseigen eiwitten.

Kersen en frambozen thee - Summer Breeze

Ingrediënten: Groene thee China Sencha, papaya, ananas, druif, zure kers, natuurlijke smaakstoffen, aardbei, rozenblaadjes, framboos, kers, bourbon vanille.

Meer over onze kersen en frambozen thee

Kokos

Kokos wordt al eeuwenlang genuttigd om haar geneeskrachtige eigenschappen en ook in Nederland wordt het steeds vaker gebruikt. Kokos is een hele gezonde toevoeging aan je thee. Het geeft een boost aan je immuunsysteem, is goed voor je bloedsuikerspiegel, stimuleert de werking van de schildklier, heeft antivirale en schimmeldodende eigenschappen en zorgt voor een betere spijsvertering en snellere stofwisseling.

Kokos thee - Coco Goji Revival

Ingrediënten: Dadel, kokos, papaya, druiven, natuurlijke aroma, cacao stukjes, goji bessen, blauwe korenbloem

Meer over onze kokos thee

Ananas

De ananas is een vrucht die in Nederland al heel bekend is en veel wordt gegeten. De vrucht heeft verrassend veel gezonde eigenschappen en is rijk aan verschillende soorten vitamines en mineralen. Ananas is onder meer goed voor je botten, huid, immuunsysteem, spijsvertering en bloeddruk. Ook kan ananas bijdragen aan het tegen gaan van verkoudheid en is uit onderzoek gebleken dat de kans op astma kan worden verlaagd.

Glühwein smaak - Caribbean Senses

Ingrediënten: Appel, ananas, kokos, rozenbottel, mango, kaneelstokjes, papaya, gember, mandarijn schillen, natuurlijke smaakstoffen, sinaasappel stukjes, kruidnagel

Meer over onze Caribbean Senses

Framboos

De framboos behoort tot de rozenfamilie en is het zusje van de braam. Frambozen zijn heel gezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Mineralen die doorgaans in de framboos zou kunnen vinden zijn mangaan, magnesium, koper en kalium. Vitamines als vitamine C, B11, E en K zitten ook in de framboos.

Framboos & zwarte bessen smaak - Pink Velvet

Ingrediënten: Appel, hibiscus, rozenbottel, vlierbes, ananas, druif, natuurlijke aroma's, goudsbloem, framboos, rode bes, zwarte bes

Meer over onze Pink Velvet